چنته

وبلاگ فقهی _ حقوقی | مرتضی احمدی

چنته

وبلاگ فقهی _ حقوقی | مرتضی احمدی

چنته

نوشتن عملی است که به کمک آن می‌توان اطلاعات و اندیشه‌ها را تحلیل، بررسی و بازبینی کرد. نگارش، می‌تواند به عنوان ابزاری برای استدلال و استنتاج و ابهام‌زدایی بکار رود.این وبلاگ هم راه اندازی شده تا تبادل اطلاعات گردد.تااینکه اگرچیزی درچنته داریم برای هم وبرای بهتراندیشیدن وبهترزندگی کردن،بازکنیم. نوشتارهای فقهی، اصولی و حقوقی همراه با مجموعه جزوات و قوانین در اختیار شما فرهیختگان.درپناه حق

توصیه های پیامبر اکرم(ص) به زنان در مورد شوهران

يكشنبه, ۱۷ اسفند ۱۳۹۳، ۱۱:۴۰ ق.ظ

  توصیه های پیامبر اکرم(ص) به زنان در مورد شوهران

 خانواده که با پیوند ازدواج زن و مرد تشکیل می شود، کوچکترین واحد اجتماع است که هر چه از استحکام بیشتر برخوردار بوده و کانون گرمتری برای آسایش روحی و روانی زن و مرد باشد، اجتماع حاصل از این کانون ها هم به سعادت نزدیکتر می باشد و مردم این اجتماع به سعادت و کامیابی نزدیکتر می باشند.
در تعالیم قرآن، پیامبر و امامان سعی بر این شده که خانواده به واقع کانون صفا، آرامش و لذت حلال باشد تا زن و مرد در خانواده و در کنار هم از لحاظ روحی و عاطفی اشباع شده و برای کار و تلاش و سازندگی با تمام توان به اجتماع بیایند.

در روایات زنان که اصل و کانون و محور خانواده هستند به این مهم بیشتر توجه داده شده اند و به آنان نسبت به عنایت عاطفی به همسر توصیه های فراوان شده و زنانی که به تأمین نیاز عاطفی همسر عنایت کافی به خرج نمی دهند، مورد نکوهش قرار گرفته اند.

به روایات زیر توجه کنید. رسول خدا فرمود:
إن خیر نسائکم الولود الودود العفیفة العزیزة فی أهلها، الذلیلة مع بعلها، المتبرجة مع زوجها، الحصان علی غیره التی تسمع قوله، وتطیع أمره، وإذا خلا بها بذلت له ما یرید منها، ولم تبذل کتبذل الرجل(1)
بهترین زنان آن است که فرزند آور، مهربان، عفیف، در خانواده اش عزیز و با شویش رام و با همسرش خودآرا و با دیگران مانند دژ تسخیر ناپذیر باشد. زنی که سخن شوهر خود بشنود و از او اطاعت کند و هنگام خلوت خود را نثار او نماید البته با ناز و کرشمه.

امام صادق فرمود:
خیر نسائکم التی إذا خلت مع زوجها خلعت له درع الحیاء، وإذا لبست لبست معه درع الحیاء.(2)
بهترین زنان آن است که هنگام خلوت با شوهرش لباس حیا از تن بر کند(از خودآرایی و ناز و ادا و عرضه خود بر شوهر خجالت نکشد ) و هنگام خارج شدن از خلوت با شوهر، لباس حیا بپوشد.
از این مضامین در روایات فراوان است که نشان می دهد زن هر چه در خودآرایی و جلب توجه مرد و عرضه خود بر او و خوش زبانی برای او و. . . بکوشد، ارزشمند است و عمل صالح و مورد رضای خداست.
بر عکس زنانی که خلاف این رویه پیش گیرند، بدترین زنان شمرده شده که مورد غضب خدا می باشند.
قال رسول الله صلی الله علیه وآله: ألا أخبرکم بشرار نسائکم؟ الذلیلة فی أهلها، العزیزة مع بعلها، العقیم الحقود التی لا تتورع من قبیح المتبرجة إذا غاب عنها بعلها، الحصان معه إذا حضر لا تسمع قوله ولا تطیع أمره، وإذا خلا بها بعلها تمنعت منه کما تمنع الصعبة عند رکوبها، ولا تقبل منه عذرا ولا تغفر له ذنبا(3)
بدترین زنان آن است که در خانواده اش رام و با شوهرش تسلیم ناپذیر است، نازا و حسودی که از قبح خودداری نمی ورزد و در غیاب شوهر خودآرایی دارد و در حضور شوهر خود را می پوشاند، حرف شوهر را گوش نمی دهد و امرش را اطاعت نمی کند و از تسلیم شدن به او در خلوت مانند شتر سرکش ابا دارد و عذر شوهر را نمی پذیرد و از خطایش نمی گذرد.

پی نوشت ها:
1. شیخ حر عاملی، وسائل الشیعه، بیروت، دار احیاء التراث العربی، 1104 ق، ج 14، ص 14.
2. همان، ص 15.
3. همان، ص 18.

منبع : نرم افزار پیامبر مهربانی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی